Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До великоднього столу: готуємо салат «Кролик» з куркою та ананасами

Завтра вже Великдень! І хочеться приготувати щось смачне та неперевершене. Господиням кортить здивувати свою сім’ю смачною та ще й оригінальною стравою. Тому саме салат “Кролик” вразить ваших рідних.

Інформатор розповість покроковий рецепт.

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Копчена куряча грудка – 1 шт.
  • Ананас консервований – 500 г
  • Сир твердий – 100 г
  • Майонез – 300 г

Спосіб приготування:

Відваріть картоплю у шкірці. Відваріть круто яйця. Остудить й очистьте.

Натріть в окремі миски картоплю й сир.

Подрібніть кубиками курячу грудку й ананаси.

Відокремте жовтки від білків.

Викладіть на пласкому овальному тарілі картоплю й зробіть на ній майонезну сітку.

Примітка: щоб сформувати кролика, ви можете спочатку надати салату овальної форми, а потім вирізати мордочку тваринки. Також, ви можете надати страві бажаної форми у процесі приготування, в такому разі одразу сформуйте з картопляного шару кролика.

Викладіть на картоплю шматочки курячої грудки й знов зробіть майонезну сітку.

Викладіть зверху шматочки ананаса змастіть майонезом, потім викладіть тертий сир який знов змастіть майонезом. Намагайтесь робити у кожному разі майонезну сітку, по-перше, так зручніше, а по-друге, так краще просочаться інгредієнти.

Після того, як шар сиру покриється майонезом, натріть зверху жовтки, потім білки.

Салат готовий! Тепер черга вашої фантазії, завдяки якій ваш чарівний кролик буде усміхатися гостям.

Раніше ми розповідали, як приготувати закарпатську шпундру. Писали, як приготувати фаршировані яйця з копченим лососем та фаршировані яйця “Курчата”.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору