Легкий морквяний кекс стане чудовим доповненням до чаю. Пиріг з горіхами, родзинками і покритий глазур’ю з апельсинового крему — виграшна комбінація.
Глазур для такого кексу готується з вершкового сиру й апельсинової цедри, а головна фішка тіста — крупно натерта морква, родзинки і волоські горіхи, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
Основні
- Морква – 300 г
- Олія соняшникова рафінована – 140 мл
- Яйця курячі – 2 шт
- Цукор – 200 г
- Родзинки – 100 г
- Волоські горіхи очищені – 75 г
- Борошно пшеничне – 180 г
- Сіль – 2 г
- Сода харчова – 1/2 ч. л.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Мускатний горіх мелений = 1/2 ч. л.
Для глазурі
- Вершковий сир – 200 г
- Масло вершкове – 50 г
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Пудра цукрова – 50 г
- Апельсин, цедра – 1 шт
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 150°C. Змастіть олією та застеліть форму для хліба папером для випікання.
Для пирога збийте яйця у великій мисці, потім додайте олію, цукор, терту моркву, родзинки та подрібнені горіхи.
Просійте сухі інгредієнти у суміш і добре перемішайте дерев’яною або великою металевою ложкою.
Вилийте суміш у підготовлену форму, розрівняйте поверхню і випікайте протягом 75 хвилин або доти, поки шпажка, встромлена в середину, не виходитиме чистою.
Вийміть з духовки і дайте пирогу охолонути у формі протягом 5 хвилин, перш ніж виймати. Перед подачею повністю охолодіть.
Для глазурі збийте вершковий сир та масло разом у мисці, поки вони добре не змішаються. Додайте ванільний цукор, цукрову пудру та цедру апельсина і перемішайте, поки глазур не стане однорідною та густою. Потім рівномірно розподіліть глазур по охолодженому кексу і наріжте шматочками для подавання.
Раніше ми писали, як приготувати полядвицю з пряними травами та часником. Писали як приготувати яйця по-шотландськи та салат «Кролик» з куркою та ананасами.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок