Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

З родзинками та цукатами: як приготувати крафін на Великдень

Крафіни — чудовий варіант для тих, хто хоче поставити на великодній стіл щось, крім улюблених пасок. Ця випічка різноманітна — може бути із заварним кремом або із шоколадом. Замість родзинок можна взяти шоколадні дропси або шоколадну пасту за смаком. 

Крафін прикрашайте за смаком: цукрова пудра, цедра цитрусових або цукровий сироп, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

Для опари

  • Молоко – 230 г
  • Цукор – 25 г
  • Борошно – 25 г
  • Дріжджі сухі – 10 г

Для тіста

  • Яйце куряче, жовток – 5 шт.
  • Цукор – 120 г
  • Цукор ванільний – 5 г
  • Сіль – 2 г
  • Масло вершкове – 70 г
  • Борошно – 420 г

Для начинки (на 1 шт.)

  • Масло вершкове – 80 г
  • Родзинки – 75 г
  • Цукати – 75 г
  • Коньяк – 25 мл

Додатково

  • Яйця – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 г

Спосіб приготування:

  • Для опари в тепле молоко додати цукор, борошно та сухі дріжджі. Перемішати вінчиком і залишити в теплому місці підійти втричі.
  • Перелити суміш в чашу для вимішування, додати жовтки й борошно, вимішати 8-10 хвилин.
  • Додати цукор, вимішувати 2 хвилини. Додати в 2 прийоми вершкове масло кімнатної температури.
  • Готове тісто накрити рушником і дати підійти в теплому місці. Розділити на 2 частини.
  • Руки та стіл злегка змазати олією й тонко розтягнути тісто.
  • Теплим вершковим маслом (50 г) обережно змастити тісто, викласти начинку, загорнути рулетом, розрізати вздовж навпіл тісто і згорнути равликом.
  • Викласти в змащену олією форму та залишити на 1,5 години.
  • Цукати та родзинки замочити в коньяку, залишити на 20-25 хвилин.
  • Змастити яйцем верх і випікати в розігрітій до 165 градусів духовці 15 хвилин. Зменшити температуру до 140 градусів, випікати ще 30-35 хвилин.

Інформатор розповідав, як приготувати крафіни з корицею. Також писали, як приготувати шоколадну глазур для паски та як приготувати з дітьми фаршировані яйця “Курчата”.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору