Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі людям з інвалідністю доступне безкоштовне таксі: як замовити

Людям з інвалідністю нелегко доводиться вирішувати свої звичайні життєві потреби у великому місті. Більшість міського транспорту не дуже пристосована для таких людей. А відвідувати лікарів, оформляти пенсії та субсидії потрібно. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровську ОДА/ОВА, цю проблему частково вирішили у Дніпропетровській області, створивши безкоштовне соціальне такси. Скористуватися його послугами вже можна у Дніпрі, Кам’янському та Кривому Розі.

Директорка департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Олена Кришень розповіла: “Соціальне таксі – для людей з інвалідністю І та ІІ груп. З порушеннями зору й опорно-рухового апарату. Вони можуть безкоштовно замовити авто, щоб дістатися до лікарні, реабілітаційного центру, банку, соціальних закладів, державних установ. Цьогоріч послугою скористалися вже 608 мешканців регіону”.

Замовити соціальне таксі у Кривому Розі можна за телефоном: 0970013868 з понеділка по четвер  з 8:00 до 17:00, у п’ятницю – з 8:00 до 15:45.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі водій автобуса образив та випхав із салону людину з інвалідністю, та про те,  як виглядають оновлені вагони “Укрзалізниці” для людей з інвалідністю.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору