Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Кривому Розі водій автобуса 228 образив і випхав з транспорту пасажира з інвалідністю Юрія Понькіна

Неприємний інцидент стався днями на автобусі 228 маршруту. Ці автобуси обладнані спеціальними пандусами, які дозволяють користуватися ними людям з інвалідністю. Але чомусь деякі водії відносяться до таких людей, як до чогось зайвого, що заважає їм нормально жити та працювати.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на депутата Тернівської райради, голову громадської організації “Рух без меж”, Юрія Понькіна, днями о 09:45 автобус № 228, прибув на зупинку “Ставки”. Там як раз знаходився Юрій на своєму візку. До бордюру було сантиметрів 40. Це дозволяло Понькіну за допомогою пандусу увійти у салон. Але водій заявив, що пандус не працює.

Як пише Юрій: “Водій вхопився за візок, намагаючись мене занести! Просто з проходу, взяв і потягнув)) Я кажу: агов, не робіть так, неможна і важко! Розвернувшись, промовивши “п…ц, где ти взялся” водій пішов у кабіну. Тут же повертається із гачком і, о диво, відкидає пандус! Повний салон людей, прошу розійтися, пропустити. Позаду крик водія “бігом разойдитесь, шо я тут стоять буду!!!”. На те все є як мінімум один свідок, мій друг їхав тим же автобусом.
Передчуваючи, що хамська поведінка матиме продовження, я попросив друга зняти на телефон момент моєї висадки”.

Це відео депутат оприлюднив у соціальних мережах. І на обурені поведінкою водія коментарі відповідає так: “Я 20 років на кріслі – ще ніколи мене не тягали мов ганчірку під акомпанемент мату. Я написав сотні звернень, я очолив подібних мені, став представником громади, щоб змінювати. Але я ненавиджу криворізький транспорт, він невиліковний! Кожен похід на зупинку мов нековтана кістка. Таких, як я сотні, тисячі.
Я прошу друзів-юристів, Допоможіть мені один раз, але гепнути по столу ТАК, щоб полетіли голови. Щоби вже за рік вони ходили, як у Будапешті, в білих сорочках з бейджами. І не довелося нікого вбивати”.
Реакція керівництва підприємства, до якого належить цей автобус виявилася миттєвою. Водій терміново звільнився за власним бажанням.

Водій терміново звільнився за власним бажанням.

Водій терміново звільнився за власним бажанням.

Раніше Інформатор писав про те, що водіїв криворізьких тролейбусів навчили користуватися пандусами, та про те представники громадської організації “Рух без меж” перевірили виборчі дільниці Кривого Рогу на доступність.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору