Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Фінляндія офіційно стала членом НАТО

У вівторок, 4 квітня, Північноатлантичний Альянс отримав ще одного члена – Фінляндію, яка офіційно приєдналась до НАТО. Тепер країна-агресор росія має “сусіда” – члена НАТО вздовж кордону протяжністю 1300 км.

Про це повідомив у Twitter прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, – передає Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

“Відтепер до альянсу входить 31 країна. Сильні партнери є запорукою безпеки для Польщі, регіону та всього світу”, – написав він.

Церемонія підняття прапора Фінляндії біля штаб-квартири НАТО

Фінляндія 4 квітня передала на зберігання представникам уряду США документ про приєднання до Північноатлантичного договору. Це сталося напередодні зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО. Після цього відбудеться церемонія підняття прапора Фінляндії біля штаб-квартири блоку. В церемонії в Брюсселі візьме участь президент Фінляндії Саулі Нііністьо. В його пресслужбі підтвердили, що країна у вівторок приєднається до НАТО. Перед початком заходу він проведе двосторонню зустріч та спільну пресконференцію з генсеком НАТО.

Що цікаво – 4 квітня річниця заснування НАТО. Саме цього дня в 1949 році в Вашингтоні 12 держав підписали Північноатлантичний договір.

Раніше Інформатор повідомляв, про російський фейк з приводу нібито продажу Україною натівського озброєння. Також ми писали про роумінг для українців у країнах ЄС.

Нагору