Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Vodafone та lifecell ввели плату за роумінг в ЄС: скільки доведеться платити

Vodafone та lifecell урізали пакети послуг своїм абонентам та ввели плату за розмови в роумінгу. У 2022 році українські мобільні оператори скасували абонплату абонентам, які виїхали за кордон. Однак через рік абонплату за тарифи в роумінгу операторам довелося таки повернути. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, розцінки за послуги зв’язку стали ближчими до тарифів загальної зони роумінгу ЄС, проте ціни все одно нижчі, ніж були до 24 лютого 2022 року. Справа в тому, що протягом 2022 року для українських мобільних операторів діяли пільгові умови, які іноді були вигіднішими за середні тарифи в загальній зоні роумінгу. Завдяки цьому Київстар, Vodafone та lifecell надавали клієнтам повний обсяг послуг у тарифах, у тому числі з великим обсягом гігабайтів за ціною їх стандартного тарифу на території України.

На початку 2023 року українські та європейські оператори оновили домовленості, і тепер між ними передбачено вже не “благодійні”, а комерційні умови. Про нові тарифи на роумінг абонентам повідомили у SMS-повідомленнях.

Vodafone

Абоненти Vodafone з бюджетним тарифом за 145 грн на місяць отримали повідомлення про необхідність доплатити 50 грн за 10 ГБ і 100 хвилин на розмови в країнах ЄС. У дорожчих тарифах оператора надається роумінг без доплати. Таким чином, мінімальний тариф на роумінг від Vodafone складає 150 грн на місяць.

Київстар

Як повідомили інформатору у прес-службі Київстар, мобільний оператор не вводив додаткові оплати за роумінг в Європі. Роумінг “Як вдома” від Київстар, як і раніше, доступний у десятках тарифних планів та абоненти нічого додатково окрім вартості тарифу не оплачують. Приблизно 1 млн абонентів Київстар користаються зараз роумінгом в Європі без додаткових оплат.

lifecell

Мобільний оператор lifecell продовжив на 2023 рік дію акції “Гігабайти без кордонів” у 32 країнах. За умовами акції “українські” гігабайти з тарифних пакетів будуть доступні для використання за кордоном.

Раніше Інформатор писав про те, що Vodafone суттєво підвищує тарифи та встановлює ліміт для додатка Telegram.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Нагору