Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

“Українські військові продають натовське озброєння”: російські пропагандисти поширюють новий фейк

Що тільки не вигадують російські “майстри відкритої брехні” аби дискредитувати Україну та українських військових в очах світового суспільства. Днями вони заявили про те, що на українських маркетплейсах за 80 тис. грн продається американський ПТРК Javelin. Що ж продають насправді? 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр протидії дезінформації, насправді в оголошенні, на яке посилаються пропагандисти, йдеться тільки про частину ПТРК Javelin – транспортно-пусковий контейнер (Launch Tube Assembly), що має форму тубуса і не є придатним до повторного використання.

Цей тубус не є придатним до повторного використання.

Цей тубус не є придатним до повторного використання.

Центр протидії дезінформації наголошує: 28 лютого 2023 року Міноборони США офіційно заявило, що перевірка не виявила жодних порушень у використанні зброї, переданої союзниками. Та попри це, тему нібито продажу озброєння активно використовує роспропаганда.

Загалом, подібні фейки направлені виключно на дискредитацію захисників України та зниження рівня довіри зі сторони західних партнерів.

Раніше Інформатор писав про те, що ворожі ЗМІ “знищили” в Україні танк, якого ще немає на полі бою та про те, що ворожі ЗМІ видали вантажівку за HIMARS

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору