Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Дати нерестової заборони на водосховищах Дніпропетровської області: коли не можна ловити рибу

З 1 квітня в Дніпропетровській області розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Тривалість заборони відрізняється залежно від водойми. На всіх річках та їх кореневих водах в межах Дніпропетровської області заборона діє до 20 травня.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Дніпропетровський рибоохоронний патруль.

У Кам’янському та інших водосховищах нерестова заборона триватиме з 1 квітня по 9 червня, у Дніпровському водосховищі – з 5 квітня по 13 червня, у Каховському водосховищі – з 10 квітня по 18 червня, а у придаткових водоймах – з 01 квітня по 30 червня.

Нагадаємо, що за тиждень у Дніпропетровській області зафіксували 24 випадки незаконної риболовлі. Складено протоколи та акти про порушення правил рибальства.

«У порушників вилучено 45 кг водних біоресурсів та 11 одиниць заборонених знарядь. Накладено штрафів на суму 1700 гривень. Збитки, завдані рибним запасам, склали 283169 грн», – повідомив керівника рибоохоронного патруля Василь Волков.

Правопорушники

Раніше ми розповідали, що в Україні планують ввести рибальський квиток та проводять опитування. Писали, що у Криворізькому районі на річці Боковенька браконьєр “нарибалив” більш ніж на 260 тисяч гривень.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору