Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області затримали місцевого мешканця, який передавав ворогові дані про українську авіацію

У Дніпропетровській області місцевий мешканець свідомо допомагав ворогові. Чоловік збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території області. Отриману інформацію він передавав до головного управління генерального штабу зс рф (більш відомого як гру).

Як повідомляє Інформатор з посиланням на СБ у Дніпропетровській області, за даними слідства, місцевий мешканець збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території області. Воєнна розвідка рф дистанційно залучила його до негласної співпраці. Для вербування ворог використав один із проросійських Телеграм-каналів, де фігурант активно поширював свої «дописи» на підтримку загарбників.
Насамперед росіян цікавили місця розміщення та режими роботи українських військових літаків на території регіону. Агент фіксував регулярність вильотів, кількість літаків тощо. Отримані відомості він надсилав до гру через месенджер у вигляді електронних координат та медіафайлів з прив’язкою до місцевості.
Крім того, він передавав агресору інформацію про наслідки повітряних ворожих атак на місто. Ці відомості окупанти планували використати для підготовки та здійснення масованих авіаударів по території регіону.
Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором.
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру.
Суд обрав зраднику запобіжний захід – тримання під вартою.

Місцевий мешканець збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території області.

Місцевий мешканець збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території області.

Отримані відомості агент надсилав до гру через месенджер у вигляді електронних координат та медіафайлів з прив’язкою до місцевості.

Отримані відомості агент надсилав до гру через месенджер у вигляді електронних координат та медіафайлів з прив’язкою до місцевості.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину

Раніше Інформатор писав про поплічника іллі киви, який коригував удари по Дніпру та про те, як зрадник коригував удари по Нікополю і шпигував за HIMARS.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору