Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Колаборант “здавав” учасників руху спротиву на Херсонщині, а колишній депутат з опзж приєднався до росіян

У деокупованому Нововоскресенському на Херсонщині затримали керівника місцевої окупаційної адміністрації, який агітував за підтримку загарбників, а також «здавав» українських активістів, зокрема учасників руху спротиву. Ще одного колаборанта з міста Олешки на Херсонщині, який раніше був депутатом опзж затримали працівники СБУ.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на СБУ.

Колаборант з Нововоскресенська намагався змусити селищних освітян співпрацювати з російською окупаційною владою. Тепер чоловіку загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного ув’язнення за статтею “Державна зрада.”

Крім того, СБУ задокументувала колабораційну діяльність так званого «первого заместителя военно-гражданской администрации» тимчасово окупованого міста Олешки на Херсонщині. До цього він був депутатом місцевої ради від забороненої партії опзж.

Зрадник приєднався до агресорів після захоплення частини регіону. Він допомагає їм у матеріально-технічному забезпеченні, зокрема постачав оргтехніку до окупаційної адміністрації. Також він підписує незаконні доручення щодо виконання московських вказівок у захопленому місті.

Наразі співробітники СБУ встановили місцезнаходження колаборанта і зафіксували маршрути його переміщення. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Раніше ми писали про поплічника іллі киви, який коригував удари по Дніпру.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору