Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В боях на Донеччині загинув лейтенант, командир взводу і спортсмен з Жовтих Вод

5 жовтня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Бахмут Донецької області загинув 31-річний лейтенант, командир 3-го мотопіхотного взводу Віктор Проценко. У цивільному житті боєць грав у футбол, займався пауерліфтингом, а також працював електромонтером на ГЗК.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Жовтоводівську міськраду.

Віктор народився 17 липня 1991 року у Жовтих Водах. Закінчив середню загальноосвітню школу №8, у 2012 році – Севастопольський національний університет ядерної енергії та промисловості, отримав диплом із відзнакою. Того ж року Віктор став випускником військової кафедри Академії військово-морських сил імені Нахімова, здобув військове звання «молодший лейтенант» та військову спеціальність «ракетно-артилерійське озброєння».

У 2017 році був призваний на військову службу до Збройних Сил України за призовом осіб офіцерського складу. Відслужив 18 місяців, отримав другу військову спеціальність – «інженер обліково-операційного відділення» – та звання лейтенанта.

Свій трудовий шлях Віктор Проценко пов’язав із ДП «СхідГЗК», працював на комбінаті електромонтером. Поза роботою займався футболом та пауерліфтингом, брав активну участь у різноманітних спортивних міських і обласних змаганнях, виборював призові місця. Входив до складу футбольних команд Жовтих Вод та ДП «СхідГЗК».

Боронити Україну від російського окупанта пішов 1 березня згідно з Указом Президента України «Про мобілізацію». Служив командиром 3-го мотопіхотного взводу 1-ої мотопіхотної роти 1-го мотопіхотного батальйону.

Щирі співчуття рідним та близьким! Вічна пам’ять і слава полеглому Герою!

Раніше ми розповідали про бійця, колишнього криворізького “бігуна” і батька п’ятьох дітей, який віддав життя за Україну.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору