Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворіжець вирушив в Антарктиду і отримав шеврон з реактивними пінгвінами

50-річний Сергій Попрієнко з Кривого Рогу став членом 28-ї експедиції на антарктичну станцію “Академік Вернадський”. 18 березня він вирушив до Антарктиди. Сергій займає посаду дизеліста і вже встиг отримати унікальний шеврон експедиції.

Традиційно українські полярники мають на формі аж чотири шеврони. Перший – це прапор України, другий – логотип НАНЦ (блакитний з трьома пінгвінами), третій – емблема станції «Академік Вернадський» і четвертий – власне шеврон експедиції. Якщо перші три лишаються незмінними, то останній щороку унікальний: його зазвичай придумує сама команда зимівників, – розповідає Інформатор з посиланням на НАНЦ.

На шевроні нової, 28-ї УАЕ, що нині прямує до Антарктики зображені реактивні пінгвіни, які частково асоціюються з літаками F-16. Напис «Ні, Mars!» символічний тим, що в Антарктиці наші вчені досліджують космічну погоду, ну і звісно нагадує про Хаймерси.

Також на патчі є координати станції, дві зірки в кольорах українського прапора та Південний хрест – найменше, але найвідоміше сузір’я Південної півкулі, за яким можна визначити напрямок на Південний полюс.

Ідея цієї композиції виникла з легкої руки керівника 28-ї УАЕ, геофізика Богдана Гаврилюка.

Перший такий шеврон полярники подарували Президенту Володимиру Зеленському під час зустрічі, присвяченій 160-річчю з дня народження Володимира Вернадського.

Шеврон 28-ї антарктичної експедиції

Раніше ми показали, як “цвіте” сніг на антарктичній станції “Академік Вернадський”. Також ми писали, як на станції розважаються пінгвіни.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору