Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Пінгвіни-поліцейські завітали до українських полярників на антарктичну станцію

Біля української антарктичної полярної станції “Академик Вернадський” оселилися цікаві сусіди. Це антарктичні пінгвіни. Оскільки їхню білу шию перетинає тонка чорна смуга, яка нагадувала британцям ремінець від каски констебля, то їх прозвали пінгвінами-поліцейськими. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Національний антарктичний науковий центр, біля української антарктичної полярної станції “Академик Вернадський” оселилися цікаві сусіди. Це антарктичні пінгвіни. Оскільки їхню білу шию перетинає тонка чорна смуга, яка нагадувала британцям ремінець від каски констебля, то їх прозвали пінгвінами-поліцейськими.
Вглиб Антарктиди ці пінгвіни не заходять. Південна межа їхнього гніздового ареалу знаходиться в околицях української полярної станції. Полярники ведуть щорічний моніторинг чисельності антарктичних пінгвінів, намагаючись зрозуміти, як потепління в регіоні може вплинути на динаміку цього виду. За даними українських біологів зараз на острові Галіндез постійно перебуває до 20 пінгвінів-поліцейських, але гнізд вони не роблять.

Так виглядає пінгвін-поліцейський

Так виглядає пінгвін-поліцейський

Вглиб Антарктиди ці пінгвіни не заходять.

Вглиб Антарктиди ці пінгвіни не заходять.

Пінгвін-поліцейський "на чергуванні"

Пінгвін-поліцейський “на чергуванні”

А може він таки полетить?

А може він таки полетить?

Раніше Інформатор писав про те, як виглядають пернаті та кудлаті мешканці Криворізького району.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору