Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Швидко і легко: готуємо пиріг із замороженини ягодами на сковороді

Пиріг із замороженими ягодами на сковороді — десерт на будь-який смак і з неперевершеним результатом. Ідеально підходить для сніданку або бранчу, він підкорить усіх своєю м’якою текстурою та чудовим смаком.

Готується пиріг на сковороді швидко і легко. Всього за годину у вас буде ароматний десерт до чаю, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Цукор – 210 г
  • Масло вершкове – 110 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Лимон, цедра – 20 г
  • Ванільний екстракт – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Ягоди – 300 г
  • Йогурт без наповнювача – 220 г
  • Сіль – 1/8 ч. л.
  • Олія соняшникова – 10 мл

Рецепт приготування:

У мисці міксером збивайте м’яке вершкове масло, 200 г цукру і цедру лимона, поки суміш не стане легкою і пишною. Додайте яйце, сіль, ванільний екстракт і перемішайте.

У мисці змішайте ягоди з 50 г борошна і відкладіть.

У миску з маслом і яйцем всипте решту просіяного борошна і розпушувач, перемішайте. Покладіть йогурт і розмішайте. Коли у вас вийде однорідна суміш, додайте борошно з ягодою, яке відклали раніше, і перемішайте.

Вилийте суміш у форму для випічки розміром 23 см, змащену олією та застелену пергаментним папером. Розрівняйте лопаткою і посипте поверхню виробу 10 г цукру, що залишився.

Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180°С духовці близько 45 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою, яка має вийти з тіста сухою.

Дістаньте форму з духовки і дайте пирогу повністю охолонути, перш ніж подавати до столу.

Нагадуємо, як приготувати пастилу з яблук. Писали про те, як готувати картопляну запіканку з сосисками та про те, як приготувати курку гриль за рецептом Леді Гага.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Євгенія Глубінок

Нагору