Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо корисний десерт: пастила з яблука

Ніжна та повітряна пастила з яблук виходить із додаванням яєчних білків. Можна також приготувати фруктову пастилу з груш, полуниці, вишні, чорної смородини.

Ароматна домашня пастила – чудова кулінарна ідея для чаювання! Приготуйте зовсім недорогий та незвичайний десерт і здивуйте своїх гостей! – рекомендує Інформатор.

Інгредієнти:

  • 1,50 кг яблук
  • 2 яйця
  • 1,50 скл. цукру
  • Цукрова пудра

Рецепт приготування:

Промиваємо яблука, ділимо їх на половинки. Розкладаємо на деко.

Випікаємо яблука близько години в розігрітій до 180°С духовці. У мікрохвильовій печі це можна зробити значно швидше.

Запечені яблука старанно перетираємо через сито та отримуємо ніжне пюре.

Додаємо в яблучну масу цукор, розмішуємо та залишаємо для охолодження.

Додаємо в пюре яєчні білки та збиваємо до пишного стану.

Невелику частину суміші залишаємо в мисці. Решту розподіляємо тонким шаром по деку з пергаментом.

Сушимо пастилу в прочиненій духовці близько 7-8 годин. Оптимальна температура – 100°С.

Готову яблучну пастилу розрізаємо на кілька рівних частин. З’єднуємо їх одна з одною, промазуємо масою, що залишилася, та формуємо акуратне частування.

Яблучну пастилу прикрашаємо цукровою пудрою та подаємо.

Раніше ми розповідали, як приготувати цвітну капусту під соусом бешамель, писали, як приготувати кукурудзяний пиріг за рецептом Кім Кардаш’ян та як готувати коржі на сковороді.

Дізнавайтесь головні новини Кривого Рогу та України першими на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору