Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуэмо вологий шоколадний кекс 

Вологість цьому десерту надає саме ніжне просочування — тому кекс варто залишити на деякий час у холодильнику, щоб він поглинув просочування та точно вразив своїм смаком вас і гостей.

Інформатор радить приготувати простий  шоколадний кекс для чудового настрою.

Інгредієнти:

Тісто

  • Борошно – 140 г
  • Яйце куряче, велике – 2 шт.
  • Цукор – 140 г
  • Олія соняшникова – 140 г
  • Молоко 3,2% – 140 мл
  • Какао – 3 ст. л.
  • Ваніль – за смаком
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Просочування

  • Молоко 3,2% – 160 мл
  • Цукор – 80 г
  • Олія соняшникова – 50 г
  • Какао – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Вбийте яйця в миску та почніть збивати, поступово додаючи цукор та ваніль. Коли яйця утворять пишну піну, влийте олію, не перестаючи збивати, потім додайте молоко. Перемішайте міксером на низьких обертах до однорідності.

Просійте борошно, какао та розпушувач до яєчної маси, добре перемішайте силіконовою лопаткою. Вилийте тісто у злегка змазану олією форму для запікання.

Запікайте кекс у розігрітій на 180 градусів духовці приблизно 35 хвилин. Витягніть із духовки, одразу розріжте на порції.

Змішайте в каструлі какао, цукор, молоко та олію. Доведіть до кипіння на слабкому вогні та проваріть 30 секунд.

Гарячою сумішшю залийте пиріг та залиште до повного остигання. Подавайте кекси зі шматочками шоколаду, м’ятою, цукровою пудрою, ягодами або горіхами.

Раніше ми розповідали, як приготувати домашні мюслі.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Євгенія Глубінок

Нагору