Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Через економію електроенергії пасажири не бачать вулиць та проїжджають потрібні зупинки

Відсутність зовнішнього освітлення у Кривому Розі інколи приводить до неприємних для пасажирів ситуацій. Люди з вікон транспорту не бачать, де їдуть, тому проїжджають потрібну зупинку. Водії ж з кондукторами їх не оголошують.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на групу “Транспорт Кривого Рогу”, саме така ситуація склалася ввечері 19 січня у трамваї №14. Зупинку не оголосили й пасажир її проїхав. Ніби то кондуктор пояснила йому, що ані вона, ані водій, це робити не зобов’язані.

За словами співробітників Юридичної консультації, це є порушенням прав пасажира, адже згідно з Правилами надання населенню послуг з перевезень міським електротранспортом, затверджених постановою Кабінету Міністрів України 1735 від 23.12.2004, пункт 25 “Водії (машиністи) забезпечують сповіщення пасажирів про назву зупинок (станцій)”.

Але й водіїв та кондукторів можна зрозуміти. Яке горло та ще й у холод витримає таке навантаження. До того ж як написано у коментарі до посту, проблему цю вирішити дуже легко, якщо записати та прокручувати назви зупинок. Так зроблено, до прикладу, у комунальних автобусах і всі задоволені.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі ввечері буде темно.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору