Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

ДТЕК оприлюднили оновлені графіки відключення світла

Через пошкодження енергетичної інфраструктури ворожими обстрілами в Україні продовжує зберігатися значний дефіцит електроенергії. На останньому тижні Укренерго встановило для Дніпропетровської області ліміт споживання у розмірі 50% від потреби. Тому для побутових споживачів встановлюються погодинні графіки відключення електрики.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровську ОДА, найбільша частина ліміту йде на роботу лікарень, комунальних підприємств та інших об’єктів критичної інфраструктури. Ще 11% – промисловості. А саме підприємствам, які не можуть зупиняти виробничі процеси. Для малого бізнесу і населення лишається майже 15%.

Через це ДТЕК Дніпровські електромережі змушені відключати побутових споживачів за графіком: 5 години зі світлом, 4 – без.

У компанії розподілу електроенергії наголосили, їх задача – дотримання лімітів задля збалансованої роботи усієї системи. Встановлює обмеження для регіонів НЕК «Укренерго». Контролює доцільність наданих обсягів Міністерство енергетики.

Перевірити інформацію щодо поточних відключень або ознайомитись з графіком можна тут.

Раніше Інформатор писав про те, що робити, якщо зникла електроенергія, вода чи газопостачання.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору