Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Лінія фронту може замерзнути по Дніпру” – командир Президентської бригади поділився невтішними прогнозами щодо війни в Україні

Україну можуть чекати важкі часи. Вже ближче до літа росіяни вірогідно почнуть масштабний наступ на українські позиції. Єдиним шансом стримати його є надання Заходом великої кількості військової допомоги.

Як пише Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, про це у своєму інтерв’ю The Telegraph розповів командир Президентської бригади підполковник Павло Куриленко.

За його словами, ближче до літа російські війська будуть готові атакувати район на стику Запорізької та Донецької областей і намагатися просунутися в напрямку з Харківської на Полтавську. Після цього бойова лінія буде розширена, а також збільшиться глибина лінії фронту. ЗСУ зможе розірвати їхні логістичні маршрути, щоб вони не змогли перемогти, навіть переважаючи наші сили. Але ця лінія замерзне по Дніпру, а це приведе до  втрати території України аж до Дніпра.

Він наголосив, що результати російського наступу, негативні чи позитивні для України багато в чому залежатимуть від того, чи отримає Україна необхідну військову допомогу від Заходу.

Але, як стверджує Куриленко, наші партнери інколи навіть самі не знають, які цілі вони переслідують в Україні.

” Коли ми називаємо один одного друзями та партнерами, готовими допомогти один одному, ми не можемо допомогти в одному, а потім утриматися від допомоги в іншому. Якщо ми всі як коаліція боремося проти нашого спільного ворога, ми або продовжуємо бити його разом, або просто говоримо один одному “прощавай” і йдемо додому. Партнерство – це допомога навіть у найважчі часи. Для того, щоб йти вперед до перемоги, взаємодопомога є життєво важливою і має бути підкріплена діями, а не лише словами” – підсумував сказане підполковник”.

Раніше Інформатор писав про те, що Наталія Гуменюк прокоментувала можливу висадку ЗСУ на лівобережжі Херсонщини. Також повідомлялося про звільнені від загарбників 8 населених пунктів.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору