Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

ЗСУ звільнили від ворога 8 населених пунктів та жодного не втратили

Минулого тижня українські війська знаходились як в наступі, так і в обороні. Загальна інтенсивність боїв на Бахмутському напрямку знизилась. На півдні відбувався наступ на декількох напрямках.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на заступницю міністра оборони України Ганну Маляр, на сході ворог докладав чимало зусиль, щоб зупинити просування наших військ на Бахмутському напрямку. Перекинув туди додаткові підрозділи та збільшив кількість обстрілів.

Загальна інтенсивність боїв на цьому напрямку минулого тижня знизилась, разом з тим тривали бої – відбулось 41 боєзіткнення та наші війська просунулися в глибину противника на декількох ділянках.

Ворог продовжував минулого тижня наступати на Лимано-Купʼянському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Жодного метра землі на цих напрямках ми не втратили завдяки професійності та мужності наших бійців.

За минулий тиждень на сході противник здійснив більше ніж 5 800 обстрілів та використав 277 022 боєприпаси

На півдні протягом минулого тижня відбувався наступ на декількох напрямках.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони таврійського напрямку протягом тижня виконали 10 125 вогневих завдань.

В ході двох тижнів наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках за вказаний період підрозділами ОСУВ “Таврія” було звільнено 8 населених пунктів: Новодарівку, Левадне, Сторожеве, Макарівку, Благодатне, Лобкове, Нескучне, Пятихатки.

В цілому підрозділи на таврійському напрямку просунулися в глибину противника до 7 км. Звільнена на півдні площа складає 113 квадратних кілометри.

Активна робота Сил оборони таврійського напрямку триває.

Раніше Інформатор писав про те, що ЗСУ звільнило селище Благодатне та про те, як бійці криворізького батальйону “АРЕЙ” звільнили селище Нескучне.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору