Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Протягом доби у Дніпропетровській області рятувальники загасили 19 займань в екосистемах

Звичайна в Україні для літа спека створює неабияку небезпеку виникнення пожеж. Кількість займань на відкритих територіях зростає щодня. У більшості випадків ці пожежі спричинені людським фактором. Місцеві мешканці або свідомо підпалюють суху рослинність, або нехтують правилами пожежної безпеки.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на ГУ ДСНС у Дніпропетровській області, лише протягом однієї доби, 18-го червня вогнеборці Дніпропетровської області 19 разів виїжджали для ліквідації пожеж на відкритих територіях. Загальна площа знищених вогнем екосистем склала більше 7 га.

Так, у селі Високе Нікопольського району вогнеборці ліквідували займання сухої рослинності на площі 2 га. Неподалік села Бородаївка Кам’янського району надзвичайники ліквідували займання сухостою на площі 1 га. У селі Герасимівка  Новомосковського району ліквідовано пожежу в екосистемі на площі 2 га. Загалом, загорання спостерігались в усіх районах Дніпропетровської області.

Займання в екосистемах виникли на території Девладівської та Карпівської територіальних громад Криворізького району, на території Новоолександрівської громади Дніпровського району, Васильківської громади Синельниківського району, на території Юр’ївської громади Павлоградського району, на землях Губиниської громади Новомосковського району, а також у містах Кривий Ріг, Жовті Води, П’ятихатки, Верхівцеве та Дніпро.

ДСНС закликає усіх жителів Дніпропетровщини бути відповідальними. Не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також кидати недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку.

Якщо ви помітили займання на відкритій території, негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».

Пожежа на відкритій території

Пожежа на відкритій території

У більшості випадків ці пожежі спричинені людським фактором.

У більшості випадків ці пожежі спричинені людським фактором.

Місцеві мешканці або свідомо підпалюють суху рослинність, або нехтують правилами пожежної безпеки.

Місцеві мешканці або свідомо підпалюють суху рослинність, або нехтують правилами пожежної безпеки

Протягом однієї доби, 18-го червня вогнеборці Дніпропетровської області 19 разів виїжджали для ліквідації пожеж на відкритих територіях.

Протягом однієї доби, 18-го червня вогнеборці Дніпропетровської області 19 разів виїжджали для ліквідації пожеж на відкритих територіях

У Дніпропетровській області надзвичайний рівень пожежної небезпеки

У Дніпропетровській області надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Вогонь може у кожну хвилину перекинутися на житлові будинки

Вогонь може у кожну хвилину перекинутися на житлові будинки

Загорання спостерігались в усіх районах Дніпропетровської області.

Загорання спостерігались в усіх районах Дніпропетровської області.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області від пожежі в очереті серйозно постраждав літній чоловік, та про те, що у Кривому Розі в палаючому очереті мало не згоріли двоє дітей. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору