Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Екстремал з Кривого Рогу спустився у склеп найстарішого цвинтаря міста: що він там знайшов

Цвинтар копальні Галковських найстаріший у Кривому Розі. Родинний склеп сім’ї Галковських теж. Нещодавно там побував відомий криворізький фотограф-екстремал та краєзнавець Анатолій Урбан Новак. За його  словами, він побачив там дещо дуже цікаве. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на пост Анатолія у Facebook, понад двадцяти років не було змін в середині склепу. Тому Анатолій з друзями вирішили зробити розчищення підлоги, для можливого знаходження плитки яка була колись на підлозі. І вона була знайдена! Унікальна! Також цікава надкамерна ніша, навіть здогадатися важко для чого вона була спроєктована. Та ще були знайдені деякі цікаві експонати. А головне, методом розмірковувань та думок, нам було розкрито багато таємниць місця!

Але головною таємницею залишається те, куди поділися “мешканці” склепу, адже, як стверджує Новак, жодних кісток знайдено не було.

Склеп сім'ї Галковських

Склеп сім’ї Галковських

Понад двадцяти років не було змін в середині склепу.

Понад двадцяти років не було змін в середині склепу.

Де поділися "мешканці" склепу, невідомо

Де поділися “мешканці” склепу, невідомо

Розчищення склепу

Розчищення склепу

В склепі Галковських

В склепі Галковських

Раніше Інформатор писав про те, як виглядає цвинтар, розташований над криворізькими “пустотами”. Також повідомлялося про те, у Кривому Розі навели лад на старовинному кладовищі.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Фото: Анатолій Урбан Новак

Олена Шевченко

Нагору