Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Склеп та надгробки: У Кривому Розі навели лад на старовинному кладовищі

Попереду найважливіше свято християн Великдень. Потім йдуть так звані Гробки. Зазвичай готуючись до них українці наводять лад на могилах близьких та взагалі на кладовищах.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на відомого криворізького фотохудожника Анатолія Урбана Новака, долучитеся до цього вирішив й він з друзями. За його словами, найстарішим цвинтарем Кривого Рогу є цвинтар Галковських. Він існує з першої половини дев’ятнадцятого сторіччя. Хоча зараз там вже давно нікого не ховають, зберігся склеп родини Галковських, вціліли інші надгробки та частина огорожі.

За цвинтарем ніхто не доглядає, мабуть, з часу самого останнього поховання. Тому заросло кущами, чагарниками та безліччю сухих дерев. Анатолій з друзями вирішили його розчистити.

“На це було покладено багато сил та часу! Але все це повернулося до нас, великими історичними відкриттями!” – пише Новак.

Раніше Інформатор писав про те, що як виглядає цвинтар, розташований над криворізькими пустотами. Також повідомлялося про те, як виглядає всередині старовинна водопропускна труба у Кривому Розі.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Фото: Влад Холда

Олена Шевченко

Нагору