Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Кладовище “у розрізі”: як виглядає цвинтар розташований над криворізькими пустотами

Кривий Ріг сповнений підземних таємниць. Всім відомо, що під Кривим чимало порожнеч, які час від часу можуть провалюватися утворюючи вирви. Одна над однією з таких порожнеч, яка провалилася, знаходилося дореволюційне кладовище. Тепер на місці “кратеру” видно зрізи поховань.

Ексклюзивні кадри показав адміністратор групи “Криворізька старовина” Дмитро Антонов, – пише Інформатор.

В обговоренні історик з Дніпра Артем Костюк поцікавився чи є випадки розробки кар’єрів на місці старих кладовищ. І виявилося що вони були, а тепер їх видно навіть “у розрізі”.

“Так вийшло, що абсолютна більшість кладовищ не потрапила під гірничу розробку і вони залишилися на своїх місцях… але у Кривому Розі є таке унікальне явище, як кладовище, яке опинилося в зоні шахтного провалля. Тобто, частина кладовища (до речі, дореволюційного) просто «пішла під землю» і можна побачити його зріз”, – відповідає Антонов.

Вигляд кладовища у проваллі

Могили похованнь

Дореволюційні поховання

У проваллі видно частини гробів

Моторошні знахідки на Криворіжжі

Раніше Інформатор повідомляв, що у Дніпропетровській області знайшли козацький хрест, якому більш ніж 400 років. Також ми показали, як у Кривому Розі виглядає оновлений парк “Сланцеві скелі”. А як виглядає кар’єр, який не замерзає, дивіться – тут.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору