Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Гуменюк прокоментувала можливу висадку ЗСУ на лівобережжя Херсонщини: “Потрібна інформаційна тиша”

Українські військові не спростовують, але і не підтверджують висадку ЗСУ на лівому березі Херсонської області. Вони кажуть, що дотримуватися інформаційної тиші. Коментар з цього приводу дала речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та Наталію Гуменюк, речниця не спростувала, але і не підтвердила цю інформацію. Тільки заявила, що робота наших захисників на цій ділянці фронту триває та вимагає інформаційної тиші.

Я хочу, щоб всі зрозуміли, що дуже складна робота триває, коли треба пересікти таку перешкоду як Дніпро. Коли лінія фронту проходить такою широкою потужною річкою. Тому умови військової операції вимагають інформаційної тиші до тих пір, коли не буде безпечно для наших військових. Тому тут треба набратися терпіння”, – сказала речниця в ефірі телемарафону.

Гуменюк нагадала, що росіяни часто використовують інформацію як зброю. Тому вона закликала українців дотримуватися інформаційної тиші.

“Я вже говорила, що ця війна має ознаки гібридної війни і тут досить потужний інформаційний фронт. Всі обов’язково дочекаються добрих новин, але ці новини мають бути добрими для якомога більшої кількості наших військових”, – наголосила речниця.

Відзначимо, що аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті 23 квітня заявили, що контрнаступ ЗСУ вже триває на сході України, а на півдні українські воїни зайшли на території лівого берега Дніпра й зайняли позиції на півночі від Олешок, які знаходяться за сім км на південний захід від Херсона. Таким чином, українські бійці змогли просунутися далі.

Раніше Інформатор писав про те, що ще 24 дитини з Херсонської області повернули додому з російського полону та про те, що напередодні Великодня росіяни вбили матір і доньку посеред вулиці у Херсоні.

Раніше Інформатор писав про те, що ще 24 дитини з Херсонської області повернули додому з російського полону та про те, що напередодні Великодня росіяни вбали матір і доньку посеред вулиці у Херсоні.

Нагору