Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як криворізькі Нацгвардійці звільняли населені пункти Херсонської області

Херсонська область одна з перших прийняла на себе удар ворога і до останнього чинили опір російським загарбникам. З осені 2022 року ЗСУ почали вести активну контрнаступальну операцію на цьому напрямку і звільнили Херсон. Під час цієї операції криворізька бригада НГУ разом з іншими воєнними формуваннями приймала активну участь у деокупації населених пунктів Херсонщини.

У жовтні 2022 року першим населеним пунктом, який звільнили криворізькі гвардійці був Нововознесенське та Високопілля. Битви за містечка та селища були дуже запеклими, – розповідає Інформатор з посиланням на Центральне територіальне Управління НГУ.

“Напевно звільнення Нововознесенського це було друге день народження… Вони били нас всім чим можна від артилерії до авіації”, – каже один з криворізьких бійців.

Це був населений пункт з обох боків якого були тимчасово окуповані селища.

Криворізькі гвардійці почали звільняти Миролюбівку та правий берег Дудчан, а потім разом із ЗСУ, вдалося повністю звільнити Дудчани.

Загалом, нацгвардійцям вдалося повністю звільнити від окупації 19 населених пунктів Херсонщини.

Раніше ми показали, що було в особистих речах російських загарбників, які тікали з Херсонщини. Також ми писали про хід звільнення населених пунктів у криворізькому напрямку.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору