Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Криворізькі Нацгвардійці звільнили селище Любимівка Херсонської області: що місцеві мешканці жили під окупацією

Бійці криворізької бригади Центрального оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії на Херсонському напрямку продовжують звільняти українські міста і села від російських загарбників. Одне з таких – селище Любимівка Херсонської області, де росіяни після себе залишили лише біль і руйнування.

Більше ніж пів року Любимівка перебувала під російською окупацією, – пише Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Дніпро.

Починаючи з 10 березня виїзд із села був заборонений – російські окупанти не випускали місцевих, які намагалися евакуюватися. Солдати рф ходили по хатах та забирали у жителів телефони. А для розваги – обстрілювали будинки мирних людей.

Основним місцем проживання окупанти вибрали свиноферму – ділили з тваринами і стіл, і ліжко. Пральні машини, холодильники, килими та ковдри: усі крадені в людей речі зносили туди та намагалися утеплюватися. Планували, що залишаться надовго. Але на початку жовтня Любимівка була звільнена від російських військ – окупанти тікали так швидко, що позабували навіть спідню білизну та взуття.

У перших числах жовтня один з місцевих жителів їхав на велосипеді, коли зустрів наших Нацгвардійців. Спочатку не повірив своїм очам і думав, що то вороги.

“Думаю, тікати – будуть стріляти. Один йде мені на зустріч – думаю: все, куди ж я заховаюся? Підходить ближче, кричить: Слава Україні! – Героям Слава! Обнялися”, – розказав Олександр Васильович.

Ще один із пунктів, де оселилися росіяни, був у сільській школі. Коридори до стелі заставлені дерев’яними ящиками від фугасних снарядів. На першому поверсі окупанти пробили підлогу та облаштували кілька катівень – там вони тримали місцевих мешканців.

Та нині мешканці села потроху починають повертатися до життя – ремонтують свої домівки та чекають, коли на українській землі не залишиться жодного окупанта.

Солдати рф жили на свинофермі

російські окупанти спали і їли разом з тваринами

Склади боєприпасів, які залишили окупанти тікаючи з Херсонщини

Спалена ворожа техніка

Раніше ми показали, що було в особистих речах російських загарбників, які тікали з Херсонщини.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору