Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У боях під Соледаром загинув електрослюсар з Кривого Рогу: на якій шахті працював

22 жовтня 2022 року обірвалося життя захисника України, електрослюсаря шахти «Тернівська» Лагоди Дмитра Ігоровича. Герою було лише 30 років, він ніс службу стрільцем-санітаром. Загинув боєць на Донеччині під Соледаром. Без чоловіка залишилася дружина Анастасія Валеріївна, без батька – син Віталій.

Трагічну звістку повідомляє Інформатор з посиланням на КЗРК.

Дмитро Ігорович народився в селі Рівне Кіровоградської області. Після закінчення школи навчався у Криворізькому професійно-будівельному ліцеї. Розпочав свою трудову діяльність на Криворізькому залізорудному комбінаті. У 2012 році працевлаштувався електрогазозварником на дільницю ремонтних майстерень найпівнічнішої шахти підприємства – «Тернівської». З 2016-го і до нині трудився електрослюсарем (слюсарем) черговим та з ремонту устаткування дільниці №13 (спуску-підйому).

“За цей час проявив себе справжнім професіоналом, який вчився й опановував тонкощі слюсарної справи. Користувався заслуженою повагою як серед колег, так і керівництва шахти «Тернівська» й підприємства”, – згадують колеги.

З 29 жовтня 2018 року до 29 квітня 2020 року проходив строкову службу у Збройних силах України. Тому повістка, яка прийшла хлопцю під час повномасштабної агресії рф проти України, не стала несподіванкою. Він мав родину, тому прагнув захищати її до останнього і разом з нею будувати щасливе майбутнє. 12 жовтня 2022 року його було мобілізовано до лав ЗСУ. У званні старшого солдата ніс службу стрільцем-санітаром.

Мав багато планів на життя, які мріяв здійснити після перемоги. На жаль, 22 жовтня, виявивши стійкість і мужність при захисті Батьківщини, він загинув поблизу населеного пункту Соледар Донецької області.

Вічна Пам’ять та Слава полеглому Герою!

З війни не повернувся поліцейський, якій підірвався на міні у Херсонській області, – читати про Героя.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору