Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Речник Повітряних сил України розповів, чому дрони та ракети не збивають далі від міст

Як показує досвіт, уламки від збитих українською ППО російських ракет інколи падають на житлові будинки та підприємства, що теж викликає руйнування, пожежі або навіть травмує людей. Тому виникає питання: “А чи не може ППО знешкоджувати вороже залізяччя десь далі від населених пунктів, аби не наражати на небезпеку мирних мешканців?”

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та речника Повітряних Сил Юрія Ігната, ППО не може вибудувати оборону далі від українських міст, оскільки це послабить захист в цілому.

За його словами, системи протиповітряного захисту розташовуються щільно навколо міст, аби максимально ефективно захищати їх. Водночас якщо їх відсунути далі, доведеться збільшувати відстань між установками, що створить простір для ворожих снарядів й наслідки будуть ще гіршими.

Засоби ППО різні – середнього та малого радіусу дії, є винищувальна авіація, а є мобільні вогневі групи. Те, що у нас зараз є, а це і старі радянські системи, і те, що нам надали партнери, його недостатньо, щоб ми взяли Україну в кільце ППО так, щоб миша не проскочила. Це неможливо. У нас величезна лінія фронту – майже 2,5 тисячі кілометрів”, – заявив Ігнат.

Він додав, що на околицях міст розміщуються різні системи ППО. Далі патрулюють вже мобільні вогневі групи. Авіацію відправляють туди, де ППО менше. Загалом міста захищають так, аби взяти населений пункт в кільце.

За можливості всі системи захисту розміщують якомога щільніше одна до одної. Якщо ж ставити установки далі від міст – щільність зменшиться. Таким чином, можуть навіть з’явитися прогалини, куди не дістає ППО. Ворог може ними скористатися. Тому зараз іншого виходу немає, крім як розміщувати ППО ближче до населених пунктів, але при цьому ефективніше збивати ворожі цілі. Наслідки від уламків значно менші, ніж від прямого влучання снаряда.

Раніше Інформатор писав про те, що українська ППО збила над Дніпропетровською областю чотири безпілотники та про те, росіяни атакували Дніпропетровську область “шахедами”.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору