Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Обшуки в Room: в поліції Кривого Рогу розповіли подробиці облави

5 березня поліцейські Кривого Рогу здійснили рейд в один із розважальних закладів міста. Там двоє ділків домовлялися про переправлення ухилянтів за кордон. Прикордонники та спецпризначенці КОРД затримали чоловіків фігурантів.

Повідомляє Інформатор із посиланням на поліцію Дніпропетровської області.

Поліцейські управління міграційної поліції встановили, що канал з незаконного переправлення чоловіків через кордон організували двоє криворіжців 29 та 45 років.

29-річний чоловік підшуковував клієнтів, зав’язував з ними дружні стосунки і пропонував виїхати з країни та уникнути мобілізації. При цьому згадував про спільника, який має зв’язки та можливості для оформлення документів. «Послуга» коштувала 12 тис. доларів, які необхідно було сплатити перед виїздом.

Обох фігурантів затримали у розважальному закладі, де вони влаштували зустріч з потенційним клієнтом. Їх застали під час роз’яснення клієнту всіх деталей схеми та отримання грошей. У них вилучили гроші, отримані від клієнта, банківські картки та мобільні телефони як речові докази. Також вилучено автомобіль «BMW X5», на якому пересувався один із затриманих.

Обом чоловікам вручені повідомлення про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон України. 7 березня їм обрали запобіжні заходи у виді тримання під вартою.

Фігуранти влаштували зустріч у кальянній Room

Гроші, за які ухилянт намагався купbти “квиток” за кордон

Фігуранти, які переправляли ухилянтів за кордон

Раніше Інформатор повідомляв, що криворізького пастора, який перевозив ухилянтів за кордон, звільнили від в’язниці. Також ми писали, що мешканець Кривого Рогу намагався перетнути кордон, сховавши паспорт у запіканці.

Олена Шевченко

Нагору