Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чи вплинула пожежа на “АрселорМіттал Кривий Ріг” на якість повітря

З вечора 3 лютого у Кривому Розі ширяться чутки про стан повітря у місті, який ніби то різко погіршився. Причиною тому стали вогняна заграва, яку мешканці бачили над комбінатом “АрселорМіттал Кривий Ріг” та відсутність онлайн моніторингу на міських ресурсах. Станції громадського моніторингу повітря не транслювали показники через перебої з електрикою та інтернет-зв’язком після недавніх обстрілів.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на ГО “Досить труїти Кривий Ріг”, офіційні усереднені середньодобові концентрації по місту були опубліковані наступного дня. Згідно з ними, змін стану повітря немає.

Про якість атмосферного повітря та радіаційний фон міста можна дізнатись з телеграм-каналу «Екомоніторинг Кривий Ріг. Дані, які там розміщуються, отримують з офіційних джерел, зокрема від ВСП «Криворізький районний відділ лабораторних досліджень Державної установи «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».
Відповідно до даних автоматизованої системи моніторингу міста Кривого Рогу станом на 11:00 04.02.2024 р. вміст забруднюючих речовин по місту знаходиться у допустимих межах.

Вночі та на ранок максимально разові показники якості атмосферного повітря знаходяться у межах нормативних значень.

ГО “Досить труїти Кривий Ріг” наголошує, що слід довіряти лише перевіреним джерелам інформації та не піддаватись паніці. Адже інформативні вкиди, які поширюють деякі ЗМІ лише провокація з боку ворога.

Раніше Інформатор писав про те, що вода з деяких природних джерел Кривого Рогу визнана непридатною для пиття. Також повідомлялося про те, чи погіршився стан повітря у Кривому Розі після ракетних обстрілів.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору