Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі дослідили воду зі ставків на Даманському та Соцмісті, у водосховищі КРЕС на та затопленому кар’єрі на Карачунах: що знайшли

Експерти взяли воду для повторного аналізу зі ставків на Даманському та Соцмісті, у водосховищі КРЕС, із затопленого кар’єру на Карачунах, з джерела на мікрорайоні «Юність» та свердловини у приватному секторі на Довгинцевому. Чи можна її використовувати для побутових потреб, читайте далі.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на сторінку у фейсбуці Досить труїти Кривий Ріг.

Зразки води перевірили у лабораторії. Результати показали, що таку воду можна використовувати для технічних та санітарно-побутових потреб у надзвичайних умовах за відсутності інших джерел води. Але це не стосується води зі свердловини у Довгинцевому та водосховищі КРЕС. Вона придатна лише для технічних потреб.

Додатково дослідили воду з джерел у Карачунівському кар’єрі та біля річки Інгулець. Обидва зразки мають посередню якість. Досліджена вода має значний вміст розчинених солей та солей жорсткості. Зразки з підземних джерел мають ознаки «нітратного» забруднення. Цю воду можна використовувати для нецентралізованого питного використання у надзвичайних умовах, але із застереженням. Але якщо пити цю воду без очищення – це може погіршити стан здоров’я, особливо для людей з хронічними захворюваннями, дітей, вагітних жінок та людей похилого віку. У будь-якому випадку, у надзвичайних умовах вода будь-якого джерела має бути ретельно відфільтрована, кондиціонована вугільним фільтром та належним чином знезаражена.

Підсумовуючи вище сказане, вода з цих джерел потребує додаткового пом’якшення та використання фільтрів. Вода з Романівського ставка та ставка на Соцмісті, джерела на мікрорайоні Юність має ознаки забруднення нітратами та нітритами. Вода цвіте та має нестабільний екологічний стану водойми. Очищення такої води потребує спеціальних методів та інструментів, недоступних у побуті.

Аналіз води

Аналіз води

Раніше ми розповідали, що у Жовтих Водах з підприємства в річку витікала сірчана кислота. Писали, що виявили джерела з перевищеним вмістом нітратів та що вода з деяких природних джерел Кривого Рогу визнана непридатною для пиття.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

 

Нагору