Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Пацієнти з симптомами грипу чи коронавірусу можуть оформити лікарняний дистанційно

Війна не скасувала в українців сезонні інфекційні захворювання. Люди продовжують страждати від високої температури, кашлю та інших симптомів хвороб. Для них добра новина – лікарняний лист зараз можна оформити дистанційно, не виходячи з дому. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на МОЗ України, у період дії воєнного стану пацієнту з симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ можуть оформити лікарняний лист на п’ять календарних днів дистанційно.

Це можна зробити за допомогою телефонного зв’язку, інтернет-телефонії або засобів телемедичного зв’язку. Лікар на підставі звернення та опитування пацієнта відкриє медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

Але якщо хвороба не відступила і лікарняний треба продовжити, їхати на прийом все ж доведеться особисто. Там лікар і вирішить, треба залишатися вдома чи вже можна вийти на роботу.

Раніше Інформатор писав про те, як в Україні виплачують лікарняні та декретні під час війни. Також повідомлялося про те, які медичні послуги в умовах амбулаторій, надаються безкоштовно.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору