Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чи можна вінчатися у високосний рік

2024 рік – високосний. Люди чомусь вважають його нещасливим. Тому часто на рік відкладають таку важливу справу, як офіційне створення сім’ї з благословенням Бога. Чи є в цьому сенс?

Як повідомляє Інформатор, ось що з цього приводу каже Православна Церква України: “До Таїнства шлюбу, до церковних канонів і віри загалом ця календарна особливість не має жодного стосунку. Відтак, наділяти високосний рік якимись «містичними, чарівними» властивостями – це марновірство, і ті, хто вважає такий рік «невдалим» для будь-яких справ і починань, у тому числі, для укладання шлюбу, – дуже помиляються”.

Священнослужителі кажуть, що кожна хвилина і кожен день благословенний Богом, і наповнювати його позитивом чи негативом можемо тільки ми. Тож, якщо ми робимо добро, то й рік для нас буде добрим і корисним, якщо ж зло – то поганим.

Отож, жодних заборон на вінчання у високосному році Церквою не накладається, і вінчання звершуватимуться у звичайному порядку, за винятком періоду постів та днів, коли вінчання не звершуються.

“Сімейне щастя не залежить від нумерації року, назви місяця чи дати укладання шлюбу. Воно залежить від любові, віри, поваги і терпіння подружжя. Тож, одружуйтеся на здоров’я і не відкладайте свого щастя через забобони” – написано у повідомленні.

Раніше Інформатор писав про те, чи треба пірнати в ополонку на Водохрещу. Також повідомлялося про те, чому 2024 рік буде високосним та чого не можна робити.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору