Готові до курочки з ніжною м’якоттю та золотистою хрусткою скоринкою? Завдяки смачному маринаду з пива м’ясо буде легко відставати від кісточок і буквально танути у роті. Щоб краще розкрити смак курятини, ви можете поекспериментувати з приправами, змастити її оливковою олією, використати для маринаду вино або темне пиво замість звичайного.
До речі пиво — популярний інгредієнт для приготування різноманітних страв, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Пиво – 1 л
- Рис – 300 г
- Вода – 600 г
- Часник, зубчики – 2 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Приправа до курки – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Спосіб приготування:
Тушку курки помийте, видаліть зсередини плівки. Покладіть у каструлю, посоліть, поперчіть, додайте лавровий лист, обсипте спеціями і залийте пивом. Залиште маринуватися у холодному місці 1 годину.
Рис промийте у кількох водах і насипте в літрову банку. Додайте воду, дрібку солі. Замариновану курку насадіть на скляну банку і поставте на деко у холодну духовку (щоб не тріснула банка). Увімкніть духовку на 190°С, через 40 хвилин прикрутіть до 160 і запікайте 1,5-2 години.
Замість рису можете використати гречку або булгур.
Потім дістаньте деко з духовки, обережно переверніть банку з куркою так, щоб рис із банки висипався в курку. Покладіть на блюдо і прикрасьте зеленню. Подавайте цю страву гарячою.
Раніше ми розповідали, як приготувати закуску “Ялинку” на новорічний стіл. Писали, як приготувати салат з сьомги та смачний майонезний салат.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок