Печиво “Сніжки” – мінімум продуктів і максимум задоволення. Ніжне, тане в роті печиво, не залишить нікого байдужим! Перед подачею випічка посипається цукровою пудрою і печиво стає схожим на сніжки.
Ці пухнасті білосніжні кульки зліплені з найпростішого пісочного тіста, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 125 г
- Масло вершкове несолоне – 115 г
- Волоські горіхи – 125 г
- Цукор – 36 г
- Екстракт ванілі – 1 ч. л.
- Цукрова пудра – 1/2 склянки
Спосіб приготування:
Вершкове масло дістаньте з холодильника і залиште за кімнатної температури, щоб стало м’яким.
Горіхи злегка обсмажте на сухій сковороді або в духовці. Коли остигнуть, дрібно наріжте або грубо побийте у блендері.
М’яке вершкове масло збийте із цукром на середній швидкості впродовж хвилини. Додайте ванільний екстракт і сіль, перемішайте на середній швидкості до однорідної консистенції. Всипте просіяне борошно і подрібнені горіхи. Перемішайте на низькій швидкості до утворення крихти.
Застеліть деко пергаментним папером.
Руками скачайте з тіста невеликі кульки, як у відео.
Викладіть заготовки на відстані одна від одної. Випікайте у завчасно розігрітій духовці за температури 180°С впродовж 15-20 хвилин — печиво має лише трохи зарум’янитися.
Готове печиво залиште на деці приблизно на 2 хвилини.
Потім обережно обкачайте кожне у цукровій пудрі. Або зробіть, як у відео — насипте пудру в пакет із застібкою, покладіть декілька кульок і обережно перемішайте. У такий спосіб покрийте цукровою пудрою все печиво. Струсіть з кульок надлишки й розкладіть їх на деці.
Коли печиво остигне, присипте його ще раз пудрою.
Раніше ми розповідали, як приготувати “Віночки з сосисками”. Писали, як приготувати закуску “Ялинку” та курячі гомілки у медовому соусі.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок