Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Дитяча святкова закуска: готуємо “Віночки з сосисками”

Шукаєте, що приготувати для святкового столу, щоб побалувати дітлахів? Запечені маленькі сосиски викладаємо, як декоративний різдвяний віночок. Від рецепта «Віночки з сосисками» будуть у захваті, як діти, так і дорослі. 

Для приготування вам потрібні саме мінісосиски, з такими легше зробити віночок, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

  • листкове заморожене тісто — 500 г;
  • сосиски маленькі — 500 г;
  • жовток — 1 шт.;
  • молоко — 1 ст. л.;
  • розмарин для подачі — 200 г;
  • кетчуп для подачі.

Спосіб приготування:

Листкове заморожене тісто розморозити і нарізати продовгуватими трапеціями або смужками.

Кожну мінісосиску проколоти виделкою і загорнути у тісто так, щоб сосиску було видно з обох її країв.

На деко, застелене пергаментом, викласти сосиски в тісті у два кола, одне навколо іншого, формуючи віночок.

В чашці змішати один жовток з двома ложками молока і змастити отриманою консистенцією віночки із сосисок в тісті. Найпростіше зробити це за допомогою кулінарного пензлика.

Розігріти духовку до температури 180 градусів і випікати сосиски 20 хвилин.

Обережно перекласти віночки з сосисками на окреме блюдо і прикрасити гілочками свіжого розмарину по колу, досягаючи вигляду різдвяного віночка.

Подавати, поставивши посередині піалу з кетчупом.

Раніше ми розповідали, як приготувати закуску “Ялинку” на новорічний стіл. Писали, як приготувати святковий десерт «Біле Різдво» та пастромі з курячих грудок.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору