Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Без випікання: готуємо святковий десерт «Біле Різдво»

Під час новорічних та різдвяних свят хочеться використовувати рецепти страв, приготування яких не займе багато часу. Хочеться приємно здивувати і рідних, і всіх гостей. Саме таким рецептом є десерт «Біле Різдво».

Найскладніше в рецепті — це правильно розтопити білий шоколад, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Пісочне печиво – 400 г
  • Фісташки – 75 г
  • Кокос сушений – 65 г
  • Масло вершкове 73% – 325 г
  • Цукрова пудра – 205 г
  • Вершковий сир – 250 г
  • Лимон, цедра – 2 ч. л.
  • Шоколад білий – 180 г
  • Вершки – 300 л
  • Вишня сушена – 150 г

Спосіб приготування:

Змастіть форму для запікання 20×26 см, глибиною 5 см. Застеліть дно та боки папером для випічки так, щоб він звисав із форми двома довгими частинами.

Викладіть печиво, ядра фісташок і шматочки кокоса в кухонний комбайн і подрібнюйте, поки суміш не стане схожа на грубу крихту. Додайте розтоплене масло і цукор і перемішайте до з’єднання. Перекладіть дві третини суміші з печива в підготовлену форму. Використовуйте склянку з плоским дном, щоб утрамбувати і рівномірно розподілити суміш по основі. Поставте у холодильник на 30 хвилин для охолодження. Залишок суміші з горіхів і печива залиште при кімнатній температурі.

Міксером збийте вершковий сир, 125 г подрібненого вершкового масла, цукрову пудру і цедру у великій мисці до блідого і кремоподібного стану. Поступово додайте білий шоколад і збийте до однорідності.

Додайте збиті вершки та вишню до сирної суміші. Перемішуйте, поки інгредієнти добре не з’єднаються. Викладіть на основу з печива. Розгладьте поверхню. Посипте сумішшю з печива та горіхів, що залишилася. Поставте у холодильник на 4 години або на ніч для охолодження.

Раніше ми розповідали, як приготувати креплики з оселедцем на Різдво. Писали, як приготувати кутю на Різдво та бісквітний святковий рулет.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору