Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

І на будні, і на свята: готуємо курячі гомілки у медовому соусі

Є страви, які сміливо можна назвати універсальними. Їх з однаковим успіхом можна взяти з собою на ланч на роботу, нагодувати гостей на свято чи прихопити на пікнік. Зазвичай це щось зовсім просте, але з власною “родзинкою”.

Саме такий рецепт курячих гомілок у медовому соусі пропонує Інформатор.

Курячі гомілки у медовому соусі

Продукти

  • гомілки – 1 кг
  • мед – 3 повні столові ложки
  • соєвий соус – 80-100 мл
  • копчена паприка – 1 ч.л.
  • перець – за смаком

Приготування

  • Гомілки миємо і про сушуємо серветками.
  • Соєвий соус змішуємо з медом до однорідної консистенції. Якщо мед занадто густий, то розтоплюємо його в сотейнику.
  • Гомілки приправляємо паприкою та перцем, добре перемішуємо.
  • вливаємо соєвий соус з медом і знову перемішуємо.
  • Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на годинку, щоб вони промаринувалися.
  • На сковорідку виливаємо крапельку масла, викладаємо гомілки та смажимо їх 10 хвилин на середньому вогні з усіх сторін.
  • Весь маринад заливаємо також у сковорідку.
  • Потім накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і готуємо ще хвилин 10-15, періодично перевертаємо.

Подавати можна з будь-яким гарніром чи без нього. Влітку на природі дуже підійде свіжа зелень. Головне взяти з собою паперові серветки, щоби їсти можна було навіть руками.

Раніше Інформатор писав про те, що символізує Кутя та як її готувати. Також ми розповідали про те, як назвати бутерброд українською.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору