Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворізький винахідник розробив дрони з надзвичайними показниками й буде випускати їх по 100 на місяць

Криворізького винахідника Віталія Бризгалова добре знають по всій Україні. Це він з командою розробив та наладив виготовлення багі для військових. Його нова розробка – дрон Cobra. За своїми показниками він не поступається світовим аналогам. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на інтерв’ю, яке Віталій дав виданню “Фокус“, дрони Cobra, яки створив Віталій з командою, мають дальність польоту 300 км та швидкість 400 – 500 км на годину, витримують навантаження, майже, як звичайний літак.

Розроблені різні варіанти: літаки-мішені, літаки-приманки, літаки-виявлення засобів ППО, що було видно, звідки вони стріляють, і далі уражати цілі іншими засобами. Поступово планується розробляти й інші напрямки, для яких вони можуть бути придатним. Мабуть, це усі варіанти застосування, окрім розвідки, бо вона літає дуже швидко і гучно.

Вже дуже скоро винахідники почнуть передавати літаки, які не оснащені засобами зв’язку. Вони летять автономно і нічого не “слухають”, а тому немає, що глушити. Але це дрони, які заважають ворогу.

Виробництво у цілях безпеки розосереджено по всій Дніпропетровській області. Це, звичайно, значно ускладнює логістку, але повністю зібрати такий літак може команда з 10 чоловіків за 3 години, як конструктор LEGO. В майбутньому така група може швидко збирати БПЛА навіть в гаражі.

Як стверджує Бризгалов: “Якщо все буде добре, то вже у січні-лютому ми зможемо виробляти сто літаків на місяць. Далі можна масштабувати кількість самих виробництв, передавати комплектуючі по ліцензії або просто бажаючим, які будуть збирати їх у себе десь в іншому місці. Тобто одне приховане підприємство з десяти збиральників може збирати сто літаків на місяць, тобто три-три з половиною щодня”.

Раніше Інформатор писав про те, як у Кривому Розі створюють дрони Codra. Також повідомлялося про те, що винахідник з Кривого Рогу створює бюджетні гаджети для ЗСУ.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору