Наближаються новорічні свята. Без м’ясних делікатесів на столі не обійтись. Зазвичай коштують вони дорого, що не завжди відповідає якості. Тому досвідчені господині надають перевагу тим, які приготували самі.
Інформатор пропонує рецепт м’ясного делікатесу модавсько-єврейського походження під назвою пастромі. У класичному варіанті його роблять з яловичини, але й з курячих грудок пастромі виходить не гіршим.
Пастромі з курячих грудок.
Продукти
700 г курячої грудки
-1 стакан води (або молока)
-2 чайні ложки солі
Для маринаду
1 чайна ложка зерен гірчиці
-0,5 чайної ложки меленого коріандру
-0,5 чайної ложки паприки
-1 чайна ложка натурального меду
-1 чайна ложка лимонного соку
-1 чайна ложка рослинної олії
Приготування
У більш глибоку миску наливаємо 200 мл води (кімнатної температури). Додайте 2 чайні ложки солі і добре перемішайте, поки кристали не розчиняться. Доповнити розсіл можна горошком перцю і лавровим листом.
2. Куряче філе промити (зняти шкірку). Помістіть його в ємність з готовим розсолом і залиште на 1,5-2 години. Так м’ясо вийде соковитіше. За бажанням воду можна замінити молоком.
4. Вийміть курячу грудку з розсолу і обсушіть паперовим рушником.
6. Обмазати м’ясо маринадом (добре покрити, з усіх боків). Дайте м’ясу промаринуватися не менше 30 хвилин. Чим довше м’ясо буде маринуватися, тим смачніше воно буде.
7. Вистеліть форму для запікання алюмінієвою фольгою. Викласти м’ясо у форму.
8. Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин. Залиште м’ясо остигати в духовці (дверцята не відкривайте).
9. Подавати холодним, нарізавши скибочками.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати полядвицю з пряними травами та часником. Також ми писали про те, як приготувати ліниві суші у склянці.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Альона Свірідова