Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Український делікатес: готуємо свинину з медом та калиною

Дехто вважає старовинну українську кухню ситною, смачною, але дещо простуватою. Це не так. Українці здавна любили незвичні поєднання продуктів. У результаті виходили справжні кулінарні шедеври, гідні самих шикарних європейських ресторанів.

Щоби довести це Інформатор пропонує приготувати свинину з медом та калиною.

Продукти

  • 500 г. свинини
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 2 стебла селери
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 1 склянка червоного вина
  • 1 склянка м’якого меду
  • 2 гілочки розмарину
  • 2 гілочки тим’яну
  • 1 ст. л. олії
  • сіль та перець
  • 1 гілочка калини.

Приготування

  1. Наріжте свинину кубиками і обсмажте на олії до золотисто-коричневого кольору.
  2. Додайте нарізані цибулини, моркву та селеру, обсмажуйте на середньому вогні протягом 5 хвилин, доки овочі не стануть м’якими.
  3. Додайте томатну пасту та розмарин, обсмажуйте ще 2-3 хвилини.
  4. Додайте вино, мед та тим’ян.
  5. Зменшіть вогонь до середнього та готуйте протягом 30 хвилин, доки м’ясо не стане м’яким та сік не випарується на ¼ частини.
  6. Додайте нарізану калину та готуйте ще 5 хвилин.
  7. Подавайте страву гарячою, прикрашену з тим’яном та розмарином.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати смачнючий хліб на кока-колі. Також ми розповідали про те, як приготувати картоплю по-азійськи за одну хвилину.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у

Альона Свірідова

Нагору