Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До святкового столу: готуємо ліниві суші у склянці

Суші – улюблені ласощі як дорослих, так і дітей, і багато хто хотів би поставити цю страву на новорічний стіл 2023. Єдиний мінус – приготування займає багато часу. Але є альтернативний варіант – ліниві суші у склянці. Готуються вони з тих самих продуктів, що й традиційні, тільки в рази швидше.

Інформатор розповість як легко приготувати улюблену страву на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • рис для суші (150 г),
  • авокадо (1 шт.),
  • горбуша (200 г),
  • сир вершковий (200 г),
  • норі (2 листки),
  • ікра червона (100 г),
  • соус устричний (1 ст.л),
  • олія кунжутна (1 ст.л.),
  • соус соєвий (4 ст.л),
  • васабі (0,5 ч.л.).

Для заправки рису: оцет рисовий (2-3 ст.л.), цукор (1 ч.л.), сіль (1 ч.л.).

Спосіб приготування:

Філе червоної риби наріжте кубиком, і замаринуйте в устричному соусі та кунжутному маслі. У такий же спосіб наріжте очищений від шкірки авокадо.

Рис для суші добре промийте та зваріть на невеликому вогні. Важливо, щоб рис був необхідної суміші, його не можна помішувати. Приготуйте заправку. У сотейнику змішайте рисовий оцет, сіль та цукор, і поставте на плиту. Уварюйте, доки суміш не стане однорідною. Змішайте рис із заправкою.

Норі дрібно наріжте кулінарними ножицями та викладіть на дно склянок. Зверху викладіть рис, потім – рибу, далі – філадельфію, авокадо, знову норі та ще шар рису. Зверху викладіть червону ікру. При подачі за допомогою трубочки зробіть невеликий отвір і влийте туди соєвий соус, змішаний з васабі.

Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати фаршировані крабові палички.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору