Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як приготувати домашній зефір без яєць

Зефір ‒ один з найпопулярніших і найулюбленіших ласощів ще з глибокого дитинства. Його люблять і дорослі, і діти і в усіх він викликає суто приємні асоціації та спогади. Від такої повітряної, м’якої, ароматної насолоди так складно відмовитися.

Тож, Інформатор пропонує приготувати смачний зефір без яєць.

Інгредієнти:

  • Цукровий пісок – 300 г
  • Вода питна – 125 мл
  • Желатин – 7,5 г
  • Кислота лимонна – 3 г
  • Сода – 1,5 г
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.

Спосіб приготування:

Желатин залити водою та нагріти на водяній бані до повного розчинення. Одночасно в іншій каструлі повинна нагріватися вода з цукром приблизно 6-7 хвилин. З’єднати обидві суміші та збивати міксером на середній швидкості протягом 10 хвилин. Як тільки маса почне біліти, до неї потрібно додати лимонну кислоту, соду і ванілін. Швидкість додати, збивати ще 15 хвилин|мінути|.

Готову масу перекласти в кондитерський мішок і видавити на лист, застелений пергаментним папером, необхідну кількість зефірної суміші. За кімнатної температури маса повинна підсохнути протягом 2-3 годин. Готовий зефір можна посипати цукровою пудрою. Зберігати у холодильнику.

Раніше ми розповідали, як приготувати домашній яблучний зефір. Писали, як приготувати безе “Ялинка” та ягідний зефір.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору