Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо домашній яблучний зефір

Зефір – неймовірно смачні солодощі. Існує два основних рецепти приготування зефіру – на основі фруктового пюре та на основі цукру. Перший варант, звісно, значно корисніший для здоров’я фігури.

Інформатор пропонує легко приготувати зефір в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • 200 г яблучного пюре (спочатку яблука потрібно запекти, а потім подрібнити в пюре);
  • 400 г цукру;
  • 1 яєчний білок;
  • 80 мл води;
  • 4 г агар-агару.

Рецепт приготування зефіру на фруктовій основі:

Для яблучного пюре: розріжте яблука навпіл, видаліть серединку, запечіть в духовці. Очистіть яблука від шкірки, перебийте блендером або перетріть через сито, до стану пюре. Додайте в пюре половину цукру, добре вимішайте та дайте повністю охолонути.

2. Збийте білок міксером до пишної маси. Додайте білкову масу до яблучного пюре та добре вимішайте.

В каструлі змішайте воду та агар-агар та доведіть до кипіння. Додайте другу половину цукру, добре вимішайте, та готуйте на середньому вогні до повного розчинення цукру.

Зніміть сироп з вогню та влийте невеликим порціями в фруктову основу, постійно помішуючи. Маса повинна збільшити в об’єм та загустіти. Після виливання сиропу – збивайте масу міксером ще 5-7 хвилин.

5. Викладіть зефірки на дерев’яні дощечки, змочені водою. Залишіть застигати на ніч.

Секрети приготування зефіру:

– якщо ви хочете приготувати яблучний зефір, то пюре повинно бути густим. Найкраще використовувати яблука сорту “антонівка”;

– залежно від рецепта зефір застигає від 1 до 5 годин при кімнатній температурі. Потім зефір необхідно підсушити (знову ж при кімнатній температурі) ще близько доби. Так утворюється тонка скориночка;

– щоб зефір тримав форму, маса повинна бути добре збита, як звичайний білковий крем. Це забере у вас більше часу, але результат того вартий!

Смачної насолоди!

Раніше ми розповідали, як готувати український десерт соложеник.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Євгенія Глубінок

 

 

 

Нагору