Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо український десерт соложеник

Соложеник – український традиційний десерт. Існує багато варіацій начинок для соложеника, ми пропонуємо приготувати ароматний з яблучною начинкою.

Інформатор розповість рецепт смачного українського десерту.

Для приготування вам знадобиться:

  • Борошно Київмлин – 150 г
  • Вершки 33% – 100 г
  • Молоко – 100 мл
  • Масло солодковершкове – 100 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 120 г
  • Яблука – 3 шт.
  • Цедра лимонна терта – 1 дрібка
  • Кориця мелена – 1 дрібка

Рецепт приготування:

Вершкове масло розм’якшити, додати до нього близько 50 г цукру, розтерти між собою.
Вершки підігріти, температура повинна бути трохи вищою за кімнатну. Жовтки відокремити від білків. Білки накрити та прибрати в холодильник.
Додати до масла жовтки, теплі вершки, молоко та терту цедру. Добре все перемішати. Просіяти борошно, замісити тісто. Консистенція тіста має бути рідкою.
Яблука промити, почистити, видалити серцевину, дрібно нарізати. Обсмажити до м’якості на вершковому маслі. Присипати корицею.
Смажимо з тіста коржі. Товщина може бути будь-якою. Шарів має бути не менше 3.
Розділити порівну яблука та коржі. Викласти на кожен млинець, крім верхнього, обсмажені яблука. Млинці та яблука викладати один на одного.
Охолоджені білки збити з цукром, що залишився, обмазати ними соложеник. Форму крему можна надати ложкою.
Підрум’янити яблучний соложеник у духовці, щоб білок схопився скоринкою. Пропікатися повністю білок не повинен, інакше соложеник втратить свою м’якість.

Смачного!

Раніше розповідали, як приготувати курячі крильця запечені у пиві.

Нагору