Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ягідний зефір: готуємо в домашніх умовах

Зефір – це особливо ніжний десерт, який складається з ягідного пюре, білкової маси, а також агар-агару. Приготувати його в домашніх умовах не складно. Потрібно лише запастися гарним настроєм та всіма інгредієнтами.

Інформатор розповість секрети приготування домашнього зефіру.

Інгредієнти:

  • Чорна смородина – 200 г
  • Цукор – 300 г
  • Сіль – за смаком
  • Білок – 1 шт
  • Агар-агар – 5 г
  • Вода – 125 г
  • Цукрова пудра – для посипання

Спосіб приготування:

На першому етапі приготуємо ягідне пюре. Для цього в сотейник поміщаємо помиту смородину. Вливаємо сюди буквально 50 мл води і ставимо сотейник на вогонь.

Доводимо масу до кипіння, а потім викладаємо у глибоку миску. Подрібнюємо в однорідне пюре, яке потрібно перетерти через сито. Ягідного пюре нам знадобиться 125 г.

Відмірену масу пюре відправляємо в сотейник. Всипаємо сюди 100 г цукру, усе перемішуємо і ставимо на плиту. Ретельно перемішуємо до повного розчинення цукру, а потім масу повністю охолоджуємо.

Холодне пюре поміщаємо у глибоку миску. Сюди додаємо білок і дрібку солі. Ретельно все збиваємо міксером. Маса повинна трішки посвітліти і збільшитися в об’ємі.

У чистий сотейник всипаємо 200 г цукру та агар-агару. Ретельно все перемішуємо.

Вливаємо сюди 75 мл води і все ретельно перемішуємо. Ставимо на вогонь і варимо приблизно 5 хвилин із моменту закипання.

Не припиняючи процес збивання ягідної маси, вливаємо сюди маленькою цівкою агар-агар. Після додавання сиропу масу збиваємо ще доти, доки вона не стане щільною та густою.

Отриману масу поміщаємо в кондитерський мішок зі спеціальною насадкою. Формуємо зефір на пласкій поверхні, застеленій пергаментним папером. Залишаємо зефір сушитися впродовж 10-12 годин.

Після цього дві половинки склеюємо між собою, а потім посипаємо цукровою пудрою.

Ніжний, солодкий і надзвичайно апетитний зефір готовий. Смачного.

Раніше ми розповідали, рецепт чебуреків з лаваша.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору