Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Новорічний десерт: готуємо безе “Ялинка”

Таке веселе безе порадує у свято дітей і дорослих. Меренга на водяній бані готується просто, але вимагає уваги та точності виконання рецепта.

Інформатор розповість покроковий рецепт “новорічного безе”.

Інгредієнти:

  • Куряче яйце – 2 штуки;
  • Цукор – 120 г;
  • Лимонна кислота –  1 щіпка;
  • Барвник Харчової зелений – 2 г;
  • Кондитерська посипка – 2 чайних ложки.

Спосіб приготування:

Яйця помийте з милом. Жовтки в цьому рецепті не знадобляться.

Додайте цукор і лимонну кислоту.

Збийте злегка білки з цукром і лимонною кислотою, щоб перемішати. У каструлю налийте воду, доведіть до кипіння. Після вогонь зменшите. Поставте на каструлю з водою миску з білками і цукром. Дно миски не повинно торкатися води. збивайте 10 хвилин поки суміш не загусне і не збільшиться в об’ємі. Потім зніміть миску з водяної бані і збивайте ще 3-4 хвилини. Має вийти трохи в’язке, повітряне та густе безе, схоже на зефір.

Додайте в безе зелений харчовий барвник. добре перемішайте.

За допомогою кулінарного мішка з насадкою відсадити на деко з пергаментом ялинки з безе.

У кожну ялинку вставте палички і прикрасьте кондитерської посипкою. Надішліть в духовку. Печіть безе при температурі 100-110 градусів 1-1,5 години.

Безе має вільно відходити від паперу.

Безе на паличці у вигляді ялинки готове. Подавайте на десерт.

Раніше ми розповідали, як приготувати чіпси з лаваша.

Нагору