Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Яку зарплату українці вважають достатньою для життя: дані опитування

Шукаючи роботу, українці перш за все звертають увагу на зарплатню. І саме цей фактор є найскладнішим. Адже далеко не всі роботодавці згодні платити стільки, скільки бажає претендент на робоче місце. Частина нарікає на те, що попри наявність вакансій, їм відмовляють у роботі. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор України, середня зарплата в Україні наразі складає 16,3 тис. Найвищі зарплати в Україні пропонують у Києві та Херсоні – близько 21 тис.

Як показали дані опитування одного з сайтів працевлаштування, на нелегальну роботу погоджуються лише 17% претендентів. Інші вимагають офіційного працевлаштування.

Що до конкретних цифр, то

  • 27,5% опитаних сказали, що розраховують на дохід, від 25 до 40 тис. грн на місяць.
  • 16,1% задовольнить зарплата у розмірі 10-15 тис. грн.
  • 13,5% українців прагнуть заробляти 40-55 тис. грн.
  • 12,2% шукають роботу із  заробітком від 55 тис. грн.

Жінки при інших рівних умовах менш вимогливі до рівня зарплати, ніж чоловіки. Вони згодні отримувати за однаковий труд у середньому на 20% менше, ніж їхні колеги “сильної” статі. Так

  • Директор із маркетингу з досвідом роботи від 5 років. Чоловіки очікують отримувати за таку роботу в середньому 72 500 грн, а жінки — 70 000 грн.
  • Менеджер із продажу з досвідом роботи від 2 років. Зарплатні очікування чоловіків — 25 000 грн, жінок — 20 000 грн.
  • Офіціант із досвідом роботи від 2 років. Чоловіки очікують одержувати на цій посаді 25 000 грн, а жінки — 23 000 грн.

Раніше Інформатор писав про те, скільки заробляють президент України, депутати Верховної Ради та IT-спеціалісти. Також повідомлялося про те, скільки заробили прем’єр-міністр України та інші високопосадовці за липень 2023 року.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Альона Свірідова

Нагору